Error in setting default search engine in mozilla using webextensions

Santhosh Raam sandeey.13 at gmail.com
Wed Nov 15 04:51:09 UTC 2017


Thanks Jorge. I will check the documentation.

On Wed, Nov 15, 2017 at 1:22 AM, Jorge Villalobos <jorge at mozilla.com> wrote:

> Hello Santosh,
>
> The documentation in this page should still work for WebExtension
> add-ons: https://developer.mozilla.org/en-US/Add-ons/Installing_extensions
>
> It might have been flagged as legacy documentation by mistake. I'll look
> into it.
>
> Jorge
>
> On 11/9/17 2:19 AM, Santhosh Raam wrote:
> > Hi Bob,
> >
> > Currently i'm using webextension api for changing default search engine
> > and everything is working fine. But now how to do inline installation in
> > my website. I checked documentation  but that is not for webextension
> > api. So please, help in this. How to set up inline installation in
> website.
> >
> > Regards,
> > Santhosh Ramanujam
> >
> > On Tue, Nov 7, 2017 at 6:42 PM, Santhosh Raam <sandeey.13 at gmail.com
> > <mailto:sandeey.13 at gmail.com>> wrote:
> >
> >     Oh thanks bob. Really this info is very much helpful for me.
> >
> >     Regards,
> >     Santhosh Ramanujam
> >
> >     On Tue, Nov 7, 2017 at 6:39 PM, Bob Silverberg
> >     <bsilverberg at mozilla.com <mailto:bsilverberg at mozilla.com>> wrote:
> >
> >         Those are likely legacy add-ons, which could do just about
> >         anything. We will not support legacy add-ons as of Firefox 57,
> >         which is scheduled to be released in less than 2 weeks, so your
> >         only option for now is to use WebExtensions, which can only set
> >         a default search engine on Firefox 57 and above.
> >
> >         On Tue, Nov 7, 2017 at 7:59 AM, Santhosh Raam
> >         <sandeey.13 at gmail.com <mailto:sandeey.13 at gmail.com>> wrote:
> >
> >             Thanks for your reply. But if I check in other search
> >             engines , they are making search engine as default for
> >             Firefox below 57. Is their any other method is their.
> >
> >             On 07-Nov-2017 6:26 pm, "Bob Silverberg"
> >             <bsilverberg at mozilla.com <mailto:bsilverberg at mozilla.com>>
> >             wrote:
> >
> >                 The docs are correct. It will only work on 57 and above.
> >                 It's not possible to do it on versions of Firefox less
> >                 than 57.
> >
> >                 On Mon, Nov 6, 2017 at 11:27 PM, Santhosh Raam
> >                 <sandeey.13 at gmail.com <mailto:sandeey.13 at gmail.com>>
> wrote:
> >
> >                     Hi Bob,
> >
> >                     Thanks for your reply . I have included this code,
> >                     but at that time also it is not working. Then i
> >                     checked in developer document. In that they
> >                     mentioned, is_default will be used only on firefox
> >                     version 57. For version below 57, How to do that.
> >                     Below i have included my code.
> >
> >
> >                       "chrome_settings_overrides": {
> >                         "search_provider": {
> >                           "name": "sample",
> >                           "search_url":
> >                     "https://www.example.com/search?q={searchTerms}
> >                     <https://www.example.com/search?q=%7BsearchTerms%7D
> >",
> >                           "favicon_url":
> >                     "https://www.example.com/favicon/favicon.ico
> >                     <https://www.example.com/favicon/favicon.ico>",
> >                           "is_default": true
> >                         }
> >                       }
> >
> >                     Thanks,
> >                     Santhosh Ramanujam
> >
> >                     On Tue, Nov 7, 2017 at 3:00 AM, Bob Silverberg
> >                     <bsilverberg at mozilla.com
> >                     <mailto:bsilverberg at mozilla.com>> wrote:
> >
> >                         To set a search engine as the default you need
> >                         to specify the is_default property on the
> >                         search_provider in your manifest.json file,
> >                         similar to the following:
> >
> >                               "chrome_settings_overrides": {
> >                                 "search_provider": {
> >                                   "name": "DuckDuckGo",
> >                                   "search_url":
> >                         "https://example.com/?q={searchTerms}
> >                         <https://example.com/?q=%7BsearchTerms%7D>",
> >                                   "is_default": true,
> >                                 },
> >                               }
> >
> >                         If you have any trouble with this, please let us
> >                         know exactly what the problem is, and please
> >                         provide a copy of the code from your extension's
> >                         manifest.json file.
> >
> >                         Bob
> >
> >
> >                         On Mon, Nov 6, 2017 at 2:17 AM, Santhosh Raam
> >                         <sandeey.13 at gmail.com
> >                         <mailto:sandeey.13 at gmail.com>> wrote:
> >
> >                             Hi,
> >
> >                             I have developed search extension using
> >                             webextension api. Everything is working
> >                             fine, like downloading extension and change
> >                             search engine. But problem is not accepting
> >                             as default search engine. After downloading
> >                             , it should configured as default search
> >                             engine. I don't have any idea how to do
> >                             that. Will wait for reply.
> >
> >                             Thanks,
> >                             Santhosh Ramanujam
> >
> >                             ______________________________
> _________________
> >                             Dev-addons mailing list
> >                             Dev-addons at mozilla.org
> >                             <mailto:Dev-addons at mozilla.org>
> >                             https://mail.mozilla.org/listinfo/dev-addons
> >                             <https://mail.mozilla.org/
> listinfo/dev-addons>
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> > _______________________________________________
> > Dev-addons mailing list
> > Dev-addons at mozilla.org
> > https://mail.mozilla.org/listinfo/dev-addons
> >
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://mail.mozilla.org/pipermail/dev-addons/attachments/20171115/d99f5a67/attachment.html>


More information about the Dev-addons mailing list